Titre 1

MYCON S.À R.L. INGENIEURS LUXEMBURG - BAUINGENIEUR LUXEMBURG

Titre 1

WIR BERATEN IHRE ASBESTSANIERUNGEN.

Titre 1

IHR ZUHAUSE VON MORGEN IST BEI UNS IN GUTEN HÄNDEN

Titre 1

ENERGIEPASS IN LUXEMBURG

Titre 1

DIE RICHTIGE ENTSCHEIDUNG - MYCON !

Titre 1

GENIE CIVIL LUXEMBURG

previous arrow
next arrow

Puristisch und Authentisch

erfrischende Ideen auf Ihr Projekt abgestimmt

Industrielle Gebäude

Private Gebäude

Öffentliche Einrichtungen

Ob es sich um ein privates Gebäude, einen Industriebau oder eine öffentliche Einrichtung handelt, wir bieten Ideen entsprechend Ihrem Projekt.

LUXPLOTT

Farbplot Classic DIN A0

7,30 €

Gefaltet und lochverstärkt
84,1 cm x 118,9 cm

Farbplot Classic DIN A0

7,30 €

Gefaltet mit Heftrand
84,1 cm x 118,9 cm

Farbplot Classic DIN A2

4,50 €

Gerollt
42 cm x 59,4 cm

5% Rabbat ab 100 €
10% Rabbat ab 250 €
20% Rabbat ab 500 €
30% Rabbat ab 750 €
40% Rabbat ab 1000 €

AKTUELLE REFERENZEN

Energetisches Renovieren

Visionen umsetzen

Lebensqualität gestalten

Zukunftsweisend

Inspirierend

Formschönes konzipieren

AKTUELLES BEI MYCON

Medigest entrusted 2001 with the design of this building entirely at the service of the individual, including a medical center bringing together numerous specialties (pediatrics, dentistry, cardiology, physical therapy, ophthalmology, etc.), a pharmacy, a day care center, a café and a yoga space, making this building a public and social place.

What particularly distinguishes this building is the treatment of its facade, witness of the exoskeleton structure in exposed reinforced concrete. A facade with a regular and repetitive grid, and, as the architects explain, "uniform, generic but absolute to the point of dissolving, its rhythm aims at comfort and assurance". It is defined on the minimal ergonomics of a medical office, the intimate relationship between a patient and his doctor.

On the first floor, the volume is set back from the structural façade to define a covered passageway, like the arcades found in some European metropolis buildings. This covered passageway extends the public space and creates additional convenience for patients, clients and professionals.

Inside, the total openness to the landscape defines the spaces. The countryside invites itself through the window. Exposed and sanded concrete, stainless steel and aluminum are also used.

Client : Medigest
Architect: 2001
Civil Engineer: MyCon
Technical engineer: Dal Zotto
Gross built area: 3500 m² (3,500 sq.ft.)
Realization : 2016 - 2019
Location: Kayl

Quelle : PAPERJAM 2021
Architecture
Plus de 100 projets sélectionnés
Le meilleur des dernières livraisons et des projets à venir

In the building with which we won the Bauhärepräis 2020, all cables were planned in advance and laid in the walls. This means that the switches can be mounted on exposed concrete and masonry without damaging the walls with cable slots.

We intercepted the large slope behind the house into a terrace on several levels. On the lower level, there is now even enough space for an outdoor pool.

Even old tile adhesives often contain asbestos and should therefore only be removed by professionals.
To avoid health damage, we therefore recommend always carrying out an asbestos analysis before renovation or demolition work! We will be happy to come and take samples!

We recently received the Made in Luxembourg label from Mrs Stein of the Chamber of Commerce. We are pleased to be allowed to use this now official title.

After a major fire and the renewal of the half-timbered structure, this roof was thatched again. In addition, the living space was extended at the back.

Sie haben uns vertraut und sind mit uns zufrieden

“Schlicht, monolithisch, kein unnötiger Schnickschnack, Respekt vor einem knappen Budget, ein Baum in der Mitte des Hauses.”

HOLTZEM Thierry

“Ein altes Gebäude in einem geschützten Bereich des Stadtzentrums zu rekonstruieren und dabei die Kriterien der Stadt Luxemburg zu respektieren und dies mit unserer festen Vorstellung von einem modernen und ’stilvollen‘ Gebäude zu kombinieren, war eine große Herausforderung für uns.”

Juni SCI

“Das Spiel von Perspektive und Licht schafft eine einladende und freundliche Umgebung rund um Bücher und Lesen.”

DIDERICH Anne

DER ORDEN DER INGENIEURE/ARCHITEKTEN HAT UNS ANERKANNT